Poděbradka Bike Adventure 2003


10.července - 12.července 2002


Fotogalerie

Letošní ročník stále populárnějšího orientačního závodu dvojic Poděbradka Bike Adventure se konal u Nového Města na Moravě. Jehlanka Team se zúčastnil opět v hojném počtu a i letos bylo několik kandidátů na stupně vítězů.

Srdcem závodu byl ski-areál, kde se pravidelně koná světový pohár v běhu na lyžích, takže podmínky pro závod byly ideální. Spalo se ve většině případů přímo na stadionu ve stanu. Našly se ale i fajnovky, které musely spinkat pěkně v peřinkách a ubytovaly se proto v penzionech po okolí. Na prezentaci všichni dostali mapu a seznam kontrol a zakreslování a taktizování mohlo začít. Ne však Eliška. Té onemocněla Eva a ještě v pátek odjela, takže Eliška byla bez parťáka. Všechno spravilo jedno hlášení v rozhlase, že pohledná slečna hledá partnera na závod a nápadníci se jen hrnuli.

V sobotu ráno před startem nevypadalo počasí moc růžově. Pršelo. Stejně jako loni ale přestalo a závod se jel za příjemného počasí. Většina dvojic (alespoň z Jehlanka Teamu) se na sobotní šestihodinovou etapu vydala směrem na jih, kde se daly posbírat dvě osmdesátky a kde měla, podle zdroje blízkého pořadatelům, mapa více sedět a terén být mnohem prostupnější. V případě mojí dvojice s Jendou závod nezačal zrovna nejšťastněji. Hned na cestě k druhé kontrole mě bodlo cosi do pusy, a tak jsme strávili drahocenných 40 minut se mnou na středisku pícháním injekcí, polykáním hrstí prášků a modlením, aby to nebyla včela. Naštěstí to byla asi jen vosa, tak jsme mohli na revers pokračovat v závodě. Zdržení způsobilo, že jsme po prvním dnu byli hluboko ve výsledkové listině, dokonce o deset bodů za naší nejnadějnější dvojicí Petrem a Jardou, kteří obhajovali loňské vítězství. Na závěr sobotního programu se konala Dres & Dressing Party, kde na závodníky čekaly obrovské hory těstovin s různými příchutěmi.

V neděli s jiným bodovým ohodnocením kontrol a časovým limitem čtyři hodiny už nebyl směr trasy tak jednoznačný. Někteří se vydali na kopcovitější a lesnatější sever, jiní zvolili trasu podobnou té sobotní. Já s Jendou jsme dojeli Hynka s Radkem startující pět minut před námi a rozhodli jsme se spolupracovat na trase téměř totožné s tou sobotní. Znalost postupů a jízda ve skupině nám pomohly k poměrně solidnímu výsledku a posunu v konečném pořadí směrem vzhůru. Petr s Jardou zkusili štěstí na severu, ale nebyla to asi optimální volba a ztratili svoje průběžné čtvrté místo. Velice si polepšila Halka s Ádou, které byly po prvním dnu až třetí, ale neděli suverénně vyhráli a skončili na celkovém skvělém druhém místě.

Myslím, že letošní ročník byl zase o něco lepší, než ty předchozí. Skvělé je, že se závod koná pokaždé na jiném místě. Příští rok určitě nebudeme chybět.

Pořadí Jméno Body
32. Matějec Jan, Müller Pavel -- Jehlanka Team 778
38. Matějec Hynek, Šimek Radek -- Jehlanka Team 762
5. Golombiovský Jaroslav, Müller Petr -- Jehlanka Team 686
16. Kalkus Ivan, Sluka Milan -- Jehlanka Team 530
9. Pavelka Jiří, Pavelková Kamila -- Jehlanka Team 530
126. Bitman Martin, Pavelka Jan -- Jehlanka Team 520
18. Matějec Viktor, Sluková Michaela -- Jehlanka Team 452
23. Bitman Petr, Tůma Miroslav -- Jehlanka Team 440
2. Bitmanová Halka, Matějcová Adolfa -- Jehlanka Team 432
122. Matějcová Eliška, Rejmon Jan -- Jehlanka Team 340

Kompletní výsledky
Fotogalerie Jehlanky
Fotogalerie na bike-adventure.cz

Autor: Pavel

Akce roku 2002

Akce roku 2003

Jak si vylepšit saně

SportPrague jaro

Závody lyže

Xterra Jablonec

Jehlanka Cup 2003

Polaris Challenge

Bike Adventure

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz