Risoul - tentokrát bez Varsu


25. ledna - 3. února 2002


Mapka Risoulu Tolik sněhu na českých horách už ani nepamatuji. Média hlásí: "Rokytnice nad Jizerou 170 cm!" Zato Francie je na tom bídně! Risoul údajně pouhých 50 cm a spojení středisek Risoul - Vars kvůli nedostatku sněhu "ferme", tak uvidíme.

Na rozdíl od loňského téměř oddílového zájezdu do Tignes (18 členů), vyrážíme letos v okleštěném počtu: Mullerovi, Spilkovi, Tomáš Šimůnek a jeho kamarádi. Někteří již tradičně oslavili své narozeniny ve Francii, avšak žádné lahve se od Intertransu nedočkali. Tu vybojoval až ve středu večer Pavel při každoročních závodech na ježdících. Ale nepředbíhejme událostem.

I sníh tu byl V neděli 27.ledna, tedy první lyžovací den, nás přivítalo sluníčko, ostatně stejně jako každý den následující. I sněhové podmínky nás příjemně překvapily, nato jakou bídu jsme očekávali. Sjezdovka Razis byla každé ráno krásně upravená plná umrzlých vroubků.

Již v úterý večer nás čekala pravá savojská večeře, francouzské speciality typu Raclet. Obzvláště Pavel s Martinem se osvědčili jako zkušení opékači čtyř druhů masa. Zdena s Petrem čekali dlouho na jimi objednanou delikatesu z kozího sýra. Poté co se však jeho příprava v kuchyni nevyvedla, museli vzít za vděk osvědčeným Racletem.

Jídla bylo dost Čtvrteční den jsme strávili poznáváním nového střediska Les Orres, vzdáleného necelou hodinu jízdy autobusem od Risoulu. Tento výlet byl příjemným zpestřením týdenního pobytu v Risoulu, který jsme již znali jako vlastní boty. No a pátek a sobota už utekl jako voda a tak již nezbývalo nic jiného než zabalit saky paky a vrátit se zpět do Prahy.

Autor: Marta

Akce roku 2002

Lyžařské závody

Risoul

Dětský zimní tábor

La Norma

Velikonoce

VeloCamp

Uni of Speed

Malevil CUP

MTBO Teplice

Král Šumavy

Jehlanka Cup

Bike Adventure

Lago di Garda

Duatlon

Vánoce a Silvestr

Akce roku 2003

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz