Poděbradka Bike Adventure 2004


30.července - 1.srpna 2004


Fotogalerie

Místo konání 4. ročníku Poděbradka Bike Adventure bylo dlouho nejisté. Nakonec došlo k dohodě s ochranáři a závod se uskutečnil v okolí Cvikova v Lužických horách.

Dohoda ovšem nebyla zadarmo a limit 800 závodníků nadělal některým nerozhodným borcům Jehlanka Teamu značné starosti. Hynek Matějec se vetřel do startovního pole za pomoci težké protekce, ale musel startovat pod tajuplným jménem Petr Tomeš ze Zlína. Viktorovi přepustila startovní číslo naše jediná naděje na medailové umístění Vlaďka, která se vymlouvala na nějaké záhadné těžké onemocnění. Takže letos nic.

Pravidla doznala letos mírné úpravy, když se do patnácti minut po limitu strhávaly dva body a poté už celých deset bodů za minutu. To nutilo dvojice dojíždět včas, protože ztráta více jak čtvrt hodiny znamenala příliš velkou bodovou penalizaci.

V sobotu se jelo tradičně na šest hodin a závodníci většinou mířili na sever do hor. Někteří zvolili západnější trasu kolem Jedlové a kochali se výhledy, většina ostatních ale dala přednost menším kopcům na východě a návratu přes roviny kolem Stráže pod Ralsem. Konkurence na letošním ročníku byla obrovská, jak všichni zjistili hned po sobotní etapě. Už jména na startu dávala znát, že se závod posunul někam jinam: Radim Kořínek s nejlepším MTBO reprezentantem Tomínem, Martin Koukal s Jardou Ryglem a další. Nejvíce byl patrný tento rozdíl u Petra s Jardou, kteří se v minulých ročnících pohybovali kolem madailových pozic a letos až hluboko v třetí desítce. Ostatní dvojice Jehlanka Teamu na tom nebyly o moc lépe. Večer jsme si alespoň spravili chuť na zmrzlinové party.

V neděli se nám dařilo o něco lépe. Halka s Ádou byly dokonce druhé a většina si dost výrazně polepšila. I přesto ale konečné výsledky jsou oproti minulým letům zklamáním. Bike Adventure už přestal být závod turistů a vyrostl v prestižní MTBO podnik, kam se vypraví i spousta cyklistů maratonců.

Pořadí Jméno Body
35. Matějec Jan, Müller Pavel -- Jehlanka Team 874
44. Tomeš Petr, Zamečník David -- Coordinator Zlín 832
21. Golombiovský Jaroslav, Müller Petr -- Jehlanka Team 600
126. Šimůnek Tomáš, Doležal Aleš -- Jehlanka Team 540
27. Matějec Viktor, Boudný Jan -- Jehlanka Team 510
70. Bitman Martin, Pelikánová Helena -- Jehlanka Team 504
29. Bitman Petr, Tůma Miroslav -- Jehlanka Team 490
30. Sluka Milan, Kalkus Ivan -- Jehlanka Team 430
5. Bitmanová Halka, Matějcová Adolfa -- Jehlanka Team 398

Kompletní výsledky
Fotogalerie Jehlanky
Fotogalerie na bike-adventure.cz

Autor: Pavel

Akce roku 2004

Závody lyže

BA4

Jehlanka Cup

Akce roku 2003

Akce roku 2002

 













NAVRCHOLU.cz